Gezonde lucht

CO2 meter

In niet goed geventileerde klaslokalen bestaat het gevaar van virus verspreiding. Om nieuwe besmettingsgolven te voorkomen, is frisse lucht van groot belang. Daarnaast staan prestaties van mensen onder druk, wanneer er geen gezonde lucht geademd kan worden. 

Hoe goed is het gesteld met de ventilatie in uw klaslokaal?

Onze CO2 meter voor het klaslokaal geeft aan wanneer er geventileerd moet worden en wanneer het raam weer een stukje dicht kan. Zo blijft u alert!


De perfecte oplossing om leefbaarheid in klaslokalen te meten. Onze draadloze kooldioxide CO2 meter.

De Comfortsensor werkt draadloos, middels NB-IoT (Internet of Things)

Benut de ruimtes in uw gebouw slim Met onze CO2 meter - COMFORTSENSOR

Beheerders en eigenaren van (sport) scholen, universiteiten, overheids- en andere gebouwen staan voor belangrijke keuzes. Hoe zorg ik ervoor dat de gezondheid van het personeel en bezoekers wordt gewaarborgd? Hoe zorgen we ervoor dat de gebruikers van de gebouwen, dit zo veilig mogelijk kunnen doen?

De ComfortSensor / CO2 meter met gezonde lucht Monitor geeft hierop antwoord.

Onze CO2 meter voor het klaslokaal meet:

—Temperatuur — Luchtvochtigheid — Aanwezigheid

Schone lucht is belangrijk, juist nu!

Koolstofdioxideniveau (C02) wordt de laatste jaren steeds meer als een parameter beschouwd die in belangrijke mate bepalend is voor de kwaliteit van het binnenklimaat. Het C02-niveau is een goed criterium voor de mate van ventilatie in een vertrek. Vooral in gebouwen waar veel mensen samenkomen, zoals bijvoorbeeld klaslokalen, is het belangrijk dat er gezonde lucht aanwezig is en er goed wordt geventileerd. In deze gebouwen is de luchtkwaliteit vaak beneden de maat.

Dit kan zorgen voor slechtere prestaties en minder concentratie en het is niet goed voor de gezondheid. Juist in deze tijd waarin virussen een hoofdrol spelen, wordt er een duidelijk verband gelegd tussen de luchtkwaliteit en virusverspreiding. U krijgt meer controle door het gebruik van onze CO2 meter voor het klaslokaal.

Aerosolen in relatie tot COVID~19

De C02-monitor van IMBuildings® meet de C02-waarden in het klaslokaal. Deze C02-waarden worden gebruikt als maatstaf voor veel aerosolen in de lucht. De C02 concentratie is een maatstaf voor de juiste manier van ventileren.

Totaaloverzicht van klassen en scholen

Optimale bezetting en benutting van gebouwen

In een school kan de docent en/of schooldirectie, de data die de C02-monitor ophaalt, realtime inzien en direct actie onderne-men. Leerlingen hoeven dit niet te zien. Wanneer het gaat om een scholengemeenschap, met meerdere vestigingen, is het zelfs mogelijk dat de directie de data voor meerdere lokalen en zelfs gebouwen realtime kan inzien. De handige app, die er wordt bijgeleverd, zorgt ervoor dat de gebruiker van deze app, keuzes kan maken wat betreft de verdeling van mensen over de al dan niet gezonde lucht in gebouwen en vertrekken.
Bepaal het maximaal aantal mensen per ruimte. Wanneer het aantal personen in een ruimte toeneemt, stijgt ook de C02 waarde. Als je de C02-waarde niet op het juiste niveau krijgt, zegt dit iets over het maximaal aantal personen in een ruim-te. Met de ComfortSensor (in combinatie met de sensor voor het tellen van mensen) van IMBuildings® kun je inschatten wat het maximaal aantal mensen in een ruimte moet zijn. Vanzelfsprekend wel met de garantie van een goed geventileerde ruimte. Hetzelfde geldt uiteraard voor de verdeling van personeel wanneer het andere soorten organisaties betreft.

Werking van de monitor

Op basis van de inzichten kunnen er maatregelen worden getroffen. De leerkracht kan met hulp van de app beslissen of er bijvoorbeeld beter geventileerd moet worden of dat er minder mensen toegang zouden mogen krijgen tot het klaslokaal. De directie kan op basis van het totale overzicht de leerkrachten hierbij ondersteunen.

Plug and Play

Het systeem maakt gebruik van Narrowband loT (NB loT) binnen het mobiel4G/5G netwerk. Dit is de nieuwste communicatie techniek, bedoeld voor sensoren. Dankzij deze Narrowband loT techniek hoef je geen gebruik te maken van resources van het pand (zoals stroom en wifi) . Dat maakt het mogelijk om hem Plug and Play in te zetten. Met andere woorden, je hoeft de ComfortSensor alleen maar uit de doos te halen en hij werkt. Je plaatst de sensor in de ruim-te, maakt via een QR code contact met de applicatie en je hebt direct inzicht.

Waarom een comfort sensor?

comfortsensor
Weten wanneer er risico's ontstaan m.b.t. Corona en Kooldioxide

Weten wanneer er risico's ontstaan m.b.t. Corona en Kooldioxide

Direct kunnen Anticiperen, Bijvoorbeeld door het openen van Ramen

Direct kunnen Anticiperen, Bijvoorbeeld door het openen van Ramen

Draadloze technologie IoT. Direct inzichtelijk: ook op (grote) Afstand

Draadloze technologie IoT. Direct inzichtelijk: ook op (grote) Afstand

Direct Bestellen

Wilt u direct aan de slag met één of meerdere comfort sensoren?

Bestel direct online of contacteer ons!

1. Plaats de baterijen

2. Scan de QR code

3. Monitor uw werkplek


Een gezonde werkplek!

Hoe weet u of de ruimte waarin u werkt, wel voldoende is geventileerd? Het meten met de Comfort Sensor geeft u meteen inzicht.
Door gebruikt te maken van onze Comfort Sensor in combinatie met de CO2 monitor app wordt duidelijk wanneer geventileerd moet worden. Het openen van een deur of raam is meestal al voldoende.


Future proof

Alles werkt in de Cloud, u hoeft zich geen zorgen te maken over nieuwe software releases, update etc. Zo blijft u altijd up-to-date.

Comfort Sensor NB-IoT C02 Monitor 
COMFORTSENSOR.NL
Probeer het uit en scan de QR code

NB-IoT

De Comfort Sensor maakt gebruik van NB-IoT verbinding. NB-IoT staat voor Narroband Internet of Thinks, dit is een speciaal netwerk voor sensoren en werkt op de bestaande 4G en 5G net-werken

CO2 Monitor App

• Eenvoudig in gebruik via QR-code
• Directe informatie over de luchtkwaliteit binnen• Tot 3 weken terugkijken met 15 minuten meetopslag
• Kleur en drempel profiel per apparaat mogelijk
• Overzicht van meerdere ruimtes / apparaten in gedefinieerde groepen

NB-IoT Comfort Sensor

 

Power supply : 1x of 2x 3,6v AA Lithium batterijen
Connectivity : NB-IoT (SIM card inclusief)
Leesinterval : 15 minuten bedrijfstemperatuur : 0—50°c Kleur /Materiaal : Wit / ASB
afmetingen : 85mm x 85 mm x 25mm
Sensor componenten
CO2 Sensor Meet range : 400—5000ppm
Nauwkeurigheid : ±50ppm + 5% van lezen
Temperatuur Sensor
Nauwkeurigheidstolerantie : ±2% @ 10-90%
Aanwezigheidsdetectie (optioneel)
Detectiegebied : 5m Gezichtsveld : 150° horizontaal, 35° verticaalDe multifunctionele Comfortsensor Voorkom slecht geventileerde ruimtes, benauwde klaslokalen en conferentie-ruimtes.

Co2

CO2 gehalte

Het kooldioxide gehalte, geeft aan wanneer het noodzakelijk wordt om een ruimte te luchten

vochtigheid

Luchtvochtigheid

Voorkom: hoofdpijn, vermoeidheid, oogirritaties, keel- en neusirritaties, huidirritaties en slaperigheid.

temperatuur

Temperatuur

Een behaaglijke temperatuur draagt bij aan een optimaal prestatievermogen. 

Werking De comfortsensor werkt eenvoudig, zonder ingewikkelde implementatie!

  • De batterij gevoede comfortsensor kan worden geplaats in een ruimte naar keuze.
  • Er is geen lokaal netwerk voor nodig. Alle gemeten waardes worden door middel van het NB-IoT netwerk van de telecom provider doorgestuurd.
  • Iedere sensor is uniek en gemarkeerd met een QR code.
  • Met een smartphone kan de data van de sensor live worden weergegeven wanneer de QR-code is gescand.
  • Werkt zonder het downloaden van een app.

 

Op het scherm wordt de waarde in de ruimte waar de sensor is geplaatst, overzichtelijk getoond. Wanneer een waarde bij voorbeeld de CO2 waarde te hoog oploopt kan direct actie ondernomen worden door bijvoorbeeld een deur of raam te openen.

Contactgegevens

KN Systemen
Kruin 1
1275AX  Huizen (N-H)
info@knsystemen.nl

Bel ons

Comfortsensor.nl / KN Systemen

+31 35 888 8672